GRADONAČELNIK MAKARSKE SE POKAJAO: "Dragi gosti iz BiH su tokom korone spašavali sezonu, uvijek su dobrodošli"

Nakon što je izjavama kako makarske plaže prljaju gosti iz Bosne i Hercegovine šokirao javnost naše države, na svom Facebook profilu oglasio se i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović. 

  • Regija

  • 27. Jul. 2022  

  • 8

Nakon što je izjavama kako makarske plaže prljaju gosti iz Bosne i Hercegovine šokirao javnost naše države, na svom Facebook profilu oglasio se i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović. 

- Nekultura i nepoštivanje reda nemaju nacionalni predznak! Žao mi je što je moja izjava o čišćenju grada i neredu koji ostaje iza pojedinaca pogrešno interpretirana. Drago mi je da brojke pokazuju kako naši prvi susjedi i dragi gosti iz BiH ne padaju pod utjecaj površnih tekstova izvađenih iz konteksta.

Kao i uvijek do sada, posebno u koronauvjetima kada su spašavali sezonu, turisti iz Bosne i Hercegovine u velikom broju ljetuju u našem gradu jer znaju da su ovdje dobrodošli i cijenjeni gosti.

Komunalni red na plažama i u gradu, prenapregnuta infrastruktura i čistoća, teme su koje se tiču svih naših građana i svih gostiju bez obzira na to odakle nam dolaze i svi se moramo dodatno potruditi kako bismo održavali željeni nivo čistoće.

Svi moramo preuzeti svoj dio odgovornosti za red u zajednici, a na nama kao Gradu je da omogućimo što jednostavnije i lakše djelovanje svih faktora koji su u službi građanima i turistima - objavio je Paunović.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je objavila izjavu Paunovića u kojoj je poručio:

- Sve te vreće smeća pored kanti za otpatke, ostavljaju ljudi koji dolaze na jednodnevne izlete u Makarsku iz BiH. Njih autobus samo iskrca, oni na plaži jedu i peku roštilj i ostave samo smeće, a od njih nema zarade.

Faktor

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...