ČEKAJUĆI "BIJELI DIM" IZNAD OHR-a: Počeo sastanak političkih lidera u Uredu visokog predstavnika

Schmidt je strankama dao vrijeme od šest sedmica da se dogovore o izmjenama Izbornog zakona i Ustava FBiH, u suprotnom će koristiti Bonske ovlasti.

  • Vijesti

  • 27. Jul. 2022  27. Jul. 2022

  • 0

U zgradi OHR-a počeo je sastanka političkih lidera iz Federacije Bosne i Hercegovine sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. U isto vrijeme ispred zgrade traju prosvjedi građana.

Dragan Čović, Peđa Kojović, Elemdin Konaković, Bakir Izetbegović, Nermin Nikšić i drugi predstavnici stranaka i partija počeli su sastanak u zgradi OHR-a uoči odluke visokog predstavnika koje su najavljene za 16:30 sati, a gdje će nametnut  tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, koje se tiču integriteta izbornog procesa, dok će ostale mjere koje je namjeravao proglasiti korištenjem Bonskih ovlaštenja, ostati na čekanju. Ovo je za N1 potvrđeno iz više diplomatskih izvora.

Schmidt je strankama dao vrijeme od šest sedmica da se dogovore o izmjenama Izbornog zakona i Ustava FBiH, u suprotnom će koristiti Bonske ovlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...