ŠANSA ZA UBLAŽAVANJE CIJENA HRANE: Volodimir Zelenskij u Odesi gledao utovar žita u brodove, čeka se početak izvoza (VIDEO)

Zelenskij je utovar žitarica gledao u luci Čornomorsku.

  • Svijet

  • 30. Jul. 2022  30. Jul. 2022

  • 0

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij jučer je posjetio regiju Odesa, gdje je gledao utovar žitarica u teretne brodove koji bi, nada se Ukrajina, prvi put od početka invazije trebali početi s izvozom.

Zelenskij je utovar žitarica gledao u luci Čornomorsku. Moskva je, podsjetimo, potpisala sporazum s Ukrajinom, Turskom i UN-om kojim se obvezuje da neće napadati brodove koji izvoze žitaricu i ostale prehrambene proizvode iz tri ukrajinske luke.

Ukrajina se nada da će zahvaljujući tom sporazumu moći izvesti desetke miliona tona žitarica, koji su od početka rata bili blokirani u lukama. Izvoz ukrajinskog žuta trebao bi smanjiti pritisak na cijene hrane širom svijeta, a naročito u Africi i na Bliskom istoku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...