ŠEF KABINETA VJOSE OSMANI: "Barikade na sjeveru Kosova podignute po nalogu Vučića"

"Po direktnom nalogu Vučića, nelegalne strukture Srbije na Kosovu postavile su barikade na nekoliko puteva na sjeveru", kaže Velja.

  • Regija

  • 31. Jul. 2022  31. Jul. 2022

  • 1

Šef kabineta predsednice Kosova Vjose Osmani, Bljerim Velja ocijenio je da su barikade na sjeveru Kosova podigli lokalni Srbi po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Po direktnom nalogu Vučića, nelegalne strukture Srbije na Kosovu postavile su barikade na nekoliko puteva na sjeveru. Ovo je očigledan pokušaj podrivanja vladavine prava na Kosovu. Vučić snosi punu odgovornost za svaku eskalaciju situacije na terenu. On će propasti!“, naveo je Velja.

Srbi na sjeveru Kosova, poslije sirena za uzbunu, kamionima su blokirali magistralni put u blizini graničnog prelaza Jarinje, koji se nalazi u opštini Leposavić, javlja Radio Slobodna Evropa.

Prema informacijama s terena, u mestu Rudare kod Zvečana blokiran je magistralni put Priština-Raška, dok se putnicima na Jarinju savjetuje se da se vrate u Srbiju, a na ulicama na sjeveru Kosova viđeni su ljudi s maskama.

Prethodno su se u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovici čule sirene koje se obično puštaju kada se poziva na neku organizaciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...