KOSOVSKI MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SAV NASMIJAN U DRUŠTVU SPECIJALACA: "Svi pripadnici policije predano ispunjavaju svoje službene dužnosti"

Policijske stanice i regionalna komanda za sjever Kosova od jučer nemaju više pripadnike srpske nacionalnosti koji su skinuli uniforme i povukli se iz državnih institucija.

  • Regija

  • 06. Nov. 2022  06. Nov. 2022

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja u pratnji specijalaca došao je na granični prelaz Brnjak.

Svečlja je nasmijan i okružen pripadnicima specijalnih jedinica, koji su nosili automatsko oružje u rukama, rekavši da “cijela kosovska policija” ispunjava svoje službene dužnosti.

"Danas sam posjetio punkt u Brnjaku i stanice policije u Brnjaku i Jasenoviku. Svi pripadnici policije predano ispunjavaju svoje službene dužnosti obezbjeđujući mirno okruženje i usluge za sve građana na cijeloj teritoriji Kosova", rekao je Svečlja, koji je Brnjak posjetio u trenutku kad se u Kosovskoj Mitrovici održavao veliki narodni skup Srba sa Kosova.

Policijske stanice i regionalna komanda za sjever Kosova od jučer nemaju više pripadnike srpske nacionalnosti koji su skinuli uniforme i povukli se iz državnih institucija.

Još se procjenjuje koje snage bi trebalo uputiti na sjever Kosova kako bi se obezbijedile četiri policijske stanice policije koje su Srbi napustili. Odluka će vjerovatno pasti na KFOR čiji će pripadnici biti upućeni iz baze Novo Selo kod Vučitrna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...