VUČIĆEV PLAĆENIK ŠOKIRAO SVIJET: Evo šta je Richard Grenell rekao o drami na Kosovu i Albinu Kurtiju…

On je savjetovao srbijanske lidere da „ne smiju nasjesti“.

  • Svijet

  • 01. Avg. 2022  

  • 5

O situaciji na Kosovu koja se zaoštrava iz minuta u minut oglasio se i Richard Grenell.

Nekadašnji specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za pregovore Beograda i Prištine, a danas lobista Srbije poručio je:

"Ponovo, krajnje ljevičarski, radikalni i iskusni fašistički premijer Kosova Albin Kurti jednostrano preduzima korak da odbaci srpske registarske tablice i lične karte na Kosovu. Glupo. Bezobzirno i nepotrebno", bio je Grenellov komentar koji je napisao na društvenoj mreži Twitter.

On je savjetovao srbijanske lidere da „ne smiju nasjesti“.

"Zašto mu Jake Sullivan i Anthony Blinken ne kažu da prekine sa fašističkim metodama", naveo je Grenell.

On je kazao da "ono što se dešava Balkanu nije Rusija". "Ko god to kaže, želi da manipuliše. Ovdje se radi o Kurtiju, koji želi još jednom da se obračuna sa Srbijom. On živi u prošlosti. Narod Kosova želi mir i poslove, Albine. Prekini da započinješ kavgu", poručio je on.

"Umjesto toga, oni (srbijanski lideri) moraju da se skoncentrišu na ekonomski razvitak, a ne da zagrizu mamac", poručio je Grennell, spomenuvši kako je bivši predsjednik Donald Trump ugovorio četiri sporazuma o ekonomskoj normalizaciji između Prištine i Beograda. "Pomagali smo da se ekonomija podigne i krene naprijed. Čak smo i dogovorili jednogodišnju pauzu u kampanjama priznavanja i povlačenjima priznavanja. Biden je ignorisao Balkan", poručio je Grenell. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...