SUKOB UKRAJINSKOG POLITIČARA I VUČIĆEVOG PLAĆENIKA GRENELLA NASTAVIO SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: "Zar Srbija nije trojanski konj Rusije?"

"Činjenica koju treba znati. Ukrajinci su bili saveznici KFOR-a", rekao je Goncharenko

  • Regija

  • 01. Avg. 2022  

  • 11

Zastupnik u Skupštini Ukrajine Oleksiy Goncharenko, koji je sinoć zaprijetio Srbiji upadom ukrajinskih trupa na Kosovo, odgovorio je na tweet Richarda Grenella, bivšeg američkog emisara za Balkan i Vučićevog lobiste.

"Činjenica koju treba znati. Ukrajinci su bili saveznici KFOR-a. Ako me nazivate ludim, sigurno niste razumjeli moju poentu", napisao je Goncharenko, upitavši Grenella šta tačno ne razumije u njegovoj Twitter objavi.

"Zar Srbija nije trojanski konj Rusije? Nije li rat užasan", pitao je ukrajinski političar.

Podsjetimo, Goncharenko je sinoć rekao da ako Srbija "upadne" na Kosovo, onda Kijev treba da stane u odbranu Kosovara i da upotrijebi svoju vojsku u tu svrhu.

Na riječi ukrajinskog političara reagovao je Grenell napisavši: "Ti si lud".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...