KARADŽIĆEV RATNI MINISTAR TOMO KOVAČ ŠOKIRAO SRBIJU: „Te večeri su Izetbegovića odvezli i pokazali mu šta sve imaju i šta su pripremili, imaju dronove i to opasne…“

Tomo Kovač koji se potvrđenom optužnicom Tužilaštva BiH tereti za učešće u genocidu u našoj zemlji, skriva se u susjednoj Srbiji.

  • Politika

  • 04. Avg. 2022  

  • 28

Izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića sa stranačke tribine u Hadžićima gdje je govorio o "lovcima" i "dronovima" izazvala je veliku buru u regiji, a režimska Happy TV u Srbiji je Izetbegovićevim izjavama posvetila cijelu jednu emisiju.

Sugovornik u studiju Happy TV bio je Tomo Kovač, ratni ministar policije Republike Sprske.

Kovač kaže da se Izetbegoviću u Hadžićima "nešto omaklo što su velike njihove tajne".

"Te večeri su ga odvezli i pokazali mu šta sve imaju i šta su pripremili. Priča o dronovima... oni su već elemente dronova ubacili i sklapaju ih. Imaju dronove i to veoma ozbiljne. Imaju dosta višecjevnih bacača i municije. To nije u ime države. Da je to neki Srbin tamo uradio, već bi bio zatvoren. Ministar odbrane je musliman, načelnik generalštaba je musliman i njihova namjenska industrija.. i oni su već napravili paralelnu vojsku", rekao je Kovač i dodao:

"To je oprema koju su muslimani kupili. Jedan dio iz Irana, iz Turske nešto ide zvanično i nezvanično, i jedan dio sami rade."

Kovač kaže da se "muslimani" već obučavaju u Turskoj i Iranu za upravljanje dronovima, da su neki od njih već postali instruktori za obučavanje upravljanja dronovima, te da će Erdogan morati objasniti "šta je to radila turska vojna služba".

Navode Tome Kovača pogledajte u nastavku:

Podsjetimo, Tomo Kovač koji se potvrđenom optužnicom Tužilaštva BiH tereti za učešće u genocidu u našoj zemlji, skriva se u susjednoj Srbiji.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...