ŽELJKO KOMŠIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA POLJSKOM PREDSJEDNIKU: "Nadam se da ćete iznaći snage da se izborite s bolom"

Komšić je telegram saučešća je uputio nakon što je autobus poljskih registarskih oznaka jutros izletio s autoputa A4 Zagreb - Goričan, što je prouzrokovalo smrt 12 putnika.

  • Vijesti

  • 06. Avg. 2022  

  • 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik DF-a Željko Komšić uputio je telegram saučešća poljskom predsjedniku Andrzeju Dudi, kao i porodicama poginulih u današnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.

Telegram saučešća je uputio nakon što je autobus poljskih registarskih oznaka jutros izletio s autoputa A4 Zagreb - Goričan. Nesreća se desila između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, tj. između Zagreba i Varaždina. Putnici su išli u Međugorje, a pretpostavlja se da je vozač zaspao tokom vožnje. Tom prilikom je poginulo najmanje 12 putnika, dok ih je više od 40 povrijeđeno.

"Poštovani predsjedniče Duda, s velikom tugom sam primio vijest o pogibiji vaših građana u saobraćajnoj nesreći. Nadamo se da ćete u ovim teškim trenucima iznaći snage da se izborite s bolom i tragedijom koja vas je, nažalost, zadesila. Porodicama poginulih, vama i svim građanima Poljske, uime građana Bosne i Hercegovine i u lično ime izražavam najiskrenije saučešće. Svim povrijeđenim u nesreći želimo uspješan i brz oporavak bez posljedica", napisao je Komšić u telegramu saučešća.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a Dragan Čović te predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović (SDA) su ranije danas uputili telegrame saučešća.

Strahuje se da navedeni broj poginulih nije konačan, jer postoji mogućnost da se neki od preminulih još nalaze ispod autobusa i s obzirom na zdravstveno stanje pojedinih povrijeđenih. Premijer Poljske je izrazio saučešće porodicama poginulih te je istakao da poljske vlasti sarađuju s hrvatskim vlastima na pomaganju povrijeđenima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...