MILAN RADOVIĆ NUDI RJEŠENJE: "Redom i uštedama do plate od 1.800 KM"

On ističe da javna preduzeća, umjesto pravljenja gubitaka, mogu da donesu dobit od oko 200 miliona КM, ako se zavede red u njihovom radu.

  • Politika

  • 06. Avg. 2022  

  • 1

"Za rast prosječne plate od 200 КM godišnje neophodno je obezbijediti maksimalno 350 miliona КM godišnje i za to ćemo realocirati sredstva u budžetu smanjenjem svih nepotrebnih trošenja", kaže Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

"Naime, zaustavićemo skupe i nepotrebne investicije i zavešćemo red u javnim preduzećima koja posluju negativno. Samo u prošloj i ovoj godini u te skupe i neproduktivne kapitalne investicije će biti utrošeno 1,2 milijarde КM novca naših građana ili 600 miliona КM godišnje i ako samo to redukujemo imaćemo 300 miliona КM“, pojašnjava Radović.

On ističe da javna preduzeća, umjesto pravljenja gubitaka, mogu da donesu dobit od oko 200 miliona КM, ako se zavede red u njihovom radu.

„I to će se uplatiti u budžet, a ne da posluju sa gubicima ili sa nekom simboličnom dobiti. Samo po tim osnovama i uštedama ćemo obezbijediti višak od oko 500 miliona КM godišnje u budžetu što je dovoljno da kroz razne ekonomske mjere obezbijedimo rast prosječne plate za pomenutih 200 КM godišnje kako bismo za četiri godine dostigle nivo od 1.800-2.000 КM“, navodi Radović.

Dio tih sredstava ćemo, dodaje on, usmjeriti na rast penzija i socijalnih davanja i za rješavanje pitanja boračkih i drugih važnih kategorija.

"Naši građani ne trebaju pomoć od 100 КM pred izbore, već im se trebaju obezbijediti dobre i sigurne plate koje su neophodne za dostojan život i koje će biti usklađene sa kretanjem troškova života“, poručio je Radović.

On navodi da je najbolji primjer neproduktivne i veoma skupe investicije dionica autoputa Vukosavlje-Brčko koja će koštati građane Srpske 760 miliona КM, ističući da se na taj način uništava budućnost naših građana i njihov standard.

„Upravo zbog takvih investicija rastu dugovi Republike Srpske, umjesto da se prvo poveća standard građana i rastereti domaća privreda. Na taj način se krade naša budućnost jer se zadužuju i naša djeca“, kaže Radović.

Napominje da je ova vlast RS dovela do rekordnog duga od preko 6 milijardi КM, a da građani nisu osjetili da bolje žive jer su njihove plate rasle za 27 КM godišnje, a troškovi životnih namirnica za 140 КM godišnje ili za preko pet puta.

"Upravo takva ekonomska politika nas vodi u neizvjesnu budućnost jer su građani zabrinuti zato što vide da sve manje mogu da kupe za svoje plate. Mi imamo jasan plan i program kojim ćemo pokazati da možemo da ostvarimo prosječne plate od 1.800 КM u dosljednoj budućnosti“, poručio je Radović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...