PRIJE TRI MJESECA GOVORIO DA SU "HRVATI OTELI MAĐARSKOJ MORE": Viktor Orban uslikan kako ljetuje na Braču

Orban je najprije posjetio otok Brač gdje se slikao sa vlasnicima konobe Gajeta u Milni.

  • Evropa

  • 07. Avg. 2022  

  • 4

Mađarski premijer Viktor Orban ljetuje u Hrvatskoj.

Orban je najprije posjetio otok Brač gdje se slikao sa vlasnicima konobe Gajeta u Milni. Nakon toga svratio je do Visa.

Sudeći po fotografiji bivšeg novinara Borisa Vrkića koji se s njim uslikao na svojoj pasari u uvali Rukavac na Visu, čini se kako Orbanu ljetovanje ne ide baš po planu.

Pokvario mu se gumenjak pa sam njega, suprugu i tjelohranitelja prebacio do obale. Bili su dobro raspoloženi. Preporučio sam im gospodina Jankova zvanog Beba, u čijem su restoran uživali u plodovima mora – kazao je Vrkić.

Inače, Orban je poznat po kontroverznim izjavama, pa je tako prije tri mjeseca izjavio da njegova zemlja ne bi imala problema s embargom na uvoz ruske nafte da “joj nisu oduzeli more”, očito se referirajući na hrvatsku obalu čiji su dijelovi bili u sastavu Austro-Ugarske.

Na to je regovalo Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova.

"Hrvatska osuđuje izjavu predsjednika mađarske vlade. Osuđujemo bilo kakve teritorijalne pretenzije prema susjednim državama", priopćio je MVEP tada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...