ZORAN MILANOVIĆ PRISUTNE OSTAVIO BEZ TEKSTA: "Turci i Osmanlije danas više nisu neprijatelji, želim vjerovati da oni razumiju probleme Hrvata u BiH..."

Predsjednik Hrvatske dotaknuo se i situacije u svijetu za koju je rekao da je danas kao maslačak na vjetru.

  • Regija

  • 08. Avg. 2022  

  • 8

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je u Sinju kako tradiciju koja potječe iz Alke treba tumačiti na umjeren način jer Turci više nisu neprijatelji pa želi vjerovati da oni razumiju probleme Hrvata u BiH te da bi Hrvatska cijenila pomoć.

- Vremena su danas druga. Turci i Osmanlije danas više nisu neprijatelji, želimo vjerovati da su prijatelji. Želimo vjerovati da razumiju probleme i poteškoće hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini danas, koje nisu kao one prije 300 godina, ali postoje, i pomoć bismo cijenili, dodao je.

Također, Milanović je posebno istaknuo i prisustvo slovenskog predsjednika Boruta Pahora, prvog predsjednika druge države koji je došao na Alku. Naveo je kako je Pahor učinio puno za dobru vjeru i dobar duh između Hrvatske i Slovenije.

- Ovih dana vidimo da slovenska vlada konačno, nakon sedam godina nerazumijevanja skida te ružne žičane ograde koje su dijelile Hrvatsku i Sloveniju i čije žrtve su bili ljudi, ali i nesretne divlje životinje i blago. Viteški je bilo to maknuti, na neki način u duhu Alke, rekao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske dotaknuo se i situacije u svijetu za koju je rekao da je danas kao maslačak na vjetru.

- Samo se bojim da netko ne kihne i da sve ne odleti. Svijet danas u kojem svatko vidi svoj svijet ili svet - ruski, srpski, ja ovdje vidim hrvatski, dalmatinski svijet. To je naš svijet, topao, nasmijan, razdragan, dobre volje i s ovakvim svijetom možemo biti mirni da će nas i za 300 godina biti, poručio je na kraju predsjednik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...