TERETIO SE ZA SILOVANJE BOŠNJAKINJE U LOGORU SUŠICA 1992: Milenko Gojgolović oslobođen optužbe za ratni zločin

Tužilaštvo BiH je 2019. godine podiglo optužnicu protiv Gojgolovića, nakon čega je predmet prebačen na Okružni sud u Istočnom Sarajevu, gdje mu se i sudilo.

  • Hronika

  • 10. Avg. 2022  

  • 0

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je odluku Okružnog suda u Istočnom Sarajevu kojom je Milenko Gojgolović oslobođen optužbe za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, potvrđeno je Srni u ovom Sudu.

Okružni sud u Istočnom Sarajevu je u septembru 2021. godine donio prvostepenu presudu i oslobodio krivice Gojgolovića, kojem se na teret stavljalo da je, kao nekadašnji pripadnik Teritorijalne odbrane Vlasenica, kasnije Vlaseničke lake pješadijske brigade pri Drinskom korpusu Vojske Republike Srpske (VRS), u junu 1992. godine u krugu logora "Sušica" silovao i tukao zatvorenicu ovog logora.

Tužilaštvo BiH je 2019. godine podiglo optužnicu protiv Gojgolovića, nakon čega je predmet prebačen na Okružni sud u Istočnom Sarajevu, gdje mu se i sudilo.

Na ovu drugostepenu presudu ne postoji mogućnost žalbe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...