ŠTA JE POKAZAO REVIZORSKI IZVJEŠTAJ: Predsjedništvo Bosne i Hercegovine najviše novca troši na automobile

Revizorski izvještaj pokazuje da ova institucija posjeduje 40- ak automobila a jedno službeno vozilo košta oko 200 hiljada maraka.

  • Društvo

  • 10. Avg. 2022  

  • 0

Kupovina i održavanje službenih automobila košta više od 40 miliona maraka, a jedna od institucija koje imaju najvrijedniji vozni park od gotovo 3 miliona maraka je Predsjedništvo BiH.

Revizorski izvještaj pokazuje da ova institucija posjeduje 40- ak automobila a jedno službeno vozilo košta oko 200 hiljada maraka.

"Nabavku vozila u suštini ne nadgleda niko. Većinom se zna ko će se prijaviti i ko će dobiti taj tender. Specifikacije su usko navedene", Kazala je za O kanal novinarka Balkanske istraživačke mreže u BiH Nermina Kuloglija.

alt

"Činjenica je da niko ne vrši nadzor nad tim automobilima, često se ne koriste u službene svrhe", dodala je ona.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...