KRAJ PRIČE: Poznata sudbina Vahida Halilhodžića na klupi Maroka...

Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić glavna je tema medija u Francuskoj.

  • Sport

  • 11. Avg. 2022  

  • 2

Kako piše ugledni francuski L’Equipe, dani Vahida Halilhodžićana klupi Maroka su odbrojani.

Vaha je reprezentaciju sa sjevera Afrike odveo na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali tamo je neće voditi s klupe. Tu očito više nema nikakvog obrata, razlaz je dogovoren, ostaje još samo ispregovarati uvjete rastanka s predsjednikom Marokanskog nogometnog saveza Fouzijem Lekjaaom.

Upravo je Lekjaa obećao navijačima povratak Hakima Ziyecha, kojeg je Vahid Halilhodžić izbacio iz reprezentacije, a to je i glavni razlog Vahinog odlaska.

Tako će Halilhodžić kompletirati neslavni hat-trick. Ovo će mu biti treći put da je s nekom reprezentacijom izborio Svjetsko prvenstvo i onda dobio otkaz u mjesecima uoči početka Mundijala. Prethodno mu se to dogodilo 2010. s Obalom Slonovače i 2018. s Japanom.

Sedamdesetogodišnjeg Halilhodžića trebao bi naslijediti Walid Regragui, trener WAC Casablance s kojom je prošle sezone osvojio domaće prvenstvo i Ligu prvaka Afrike.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...