KAD PISAC KRITIKUJE SELEKTORA, BIVŠEG IGRAČA I TRENERA SARAJEVSKE "BOSNE": Slavni košarkaš je predmet internet-rasprave

Dramski pisac i reditelj kritikovao je rad čuvenog košarkaškog trenera nakon jedne od poslednjih odluka.

  • Jeste li znali

  • 11. Avg. 2022  11. Avg. 2022

  • 0

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, odlučio je da optiše Miloša Teodosića za Evropsko prvenstvo nakon sedam dana priprema, što je izazvalo burnu reakciju javnosti.

Ni trener, ni igrač se još uvijek nisu oglasili, ali od kritikovanja nisu pobjegle mnoge poznate ličnosti.

Tako se Siniša Kovačević, novi predsjednik Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Srbije, odlučio na komentar.

On nije sporio košarkaško znanje Pešića, ali je osporio njegov pristup.

"Da bi ste postali dobar trener potrebno je mnogo znanja i dosta sreće. Pešić je imao i jedno i drugo. Ali malo zna o sportskoj pedagogiji, o roditeljskoj odgovornosti trenera, o zahvalnosti, o porukama koje šalje deci i javnosti, o poštovanju sportskih heroja, o vaspitanju. Sledeći je?", napisao je Kovačević na Twitteru.

Zanimljivo da i u komentaru na ovu objavu javnost Srbije ima podijeljeno mišljenje, a po pravilu se biraju strane kao i u svakoj internet raspravi.

(Nova.rs

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...