ČOVIĆEV HNS OPTUŽUJE 'BOŠNJAČKE STRANKE': "Svakodnevno svjedočimo radikalnim predizbornim porukama koje se zasnivaju na izazivanju straha"

Ocijenjeno je da se odbija politički konsenzus o, kako je istaknuto, stabilnosti i radu institucija uprkos "apelima hrvatskih političkih predstavnika, ali i predstavnika međunarodne zajednice".

  • Politika

  • 13. Avg. 2022  13. Avg. 2022

  • 7

U Hrvatskom narodnom saboru Bosne i Hercegovine (HNS BiH) optužili su, kako su saopćili, bošnjačke stranke da odbijaju dogovor i da stvaraju dublje podjele.

Kako je navedeno, osuđuju izazivanje huškačke retorike i međunacionalne netrpeljivosti bošnjačkih stranaka. Pozvali su na zajedničko postizanje konačnog političkog rješenja na, kako je istaknuto, dobrobit svih građana "naše zajedničke domovine Bosne i Hercegovine". 

"Svakodnevno u javnosti svjedočimo radikalnim predizbornim porukama bošnjačkih stranaka koje se zasnivaju na izazivanju straha i izazivanju međunacionalne netrpeljivosti. Retorika nemira i konfrontacije stavljena je u srž kampanje koju vode bošnjački politički akteri", poručili su iz HNS-a.

Ocijenjeno je da se odbija politički konsenzus o, kako je istaknuto, stabilnosti i radu institucija uprkos "apelima hrvatskih političkih predstavnika, ali i predstavnika međunarodne zajednice".

Iz HNS-a su poručili da je takav način komunikacije u javnosti štetan i bespotreban u uslovima kada se Bosna i Hercegovina nalazi u "dubokoj političkoj krizi usljed koje ne postoje pretpostavke za hitno formiranje vlasti odmah nakon izbora u oktobru".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...