BIVŠI AMERIČKI DRŽAVNI SEKRETAR HENRY KISSINGER UPOZORAVA: "Na ivici smo rata sa Rusijom i Kinom"

Prema njegovim riječima, moderni američki lideri vide diplomatiju kao nešto zbog čega treba da imaju lične odnose sa neprijateljem

  • Svijet

  • 13. Avg. 2022  

  • 3

Bivši američki državni sekretar Henry Kissinger danas je izjavio da je Vašington odbacio tradicionalnu diplomatiju i da je svijet doveo do ivice rata sa Rusijom i Kinom zbog Ukrajine i Tajvana.

"Na ivici smo rata sa Rusijom i Kinom zbog pitanja, čiji smo dijelomični tvorci bez ikakvog koncepta kako će se kriza završiti ili gdje će nas odvesti", rekao je za dnevnik Wall Street Journal.

Prema njegovim riječima, moderni američki lideri vide diplomatiju kao nešto zbog čega treba da imaju lične odnose sa neprijateljem, pokušavaju da preobraze ili osude svoje sagovornike i ne pokušavaju da shvate njihovo razmišljanje.

Kissinger smatra da Sjedinjene Američke Države trebaju da traže ravnotežu između sebe, Rusije i Kine. Naglasio je da SAD ne trebaju jačati tenzije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...