BIVŠI PREDSJEDNIK U TEŠKOJ SITUACIJI: Sumnja se da je Trumpa FBI-ju ocinkario zet: Da li je Ivankin muž krtica?

Inače, Ivanka i Jared bili su viši savjetnici Bijele kuće u Trumpovoj administraciji.


  • Svijet

  • 14. Avg. 2022  14. Avg. 2022

  • 3

Mary Trump, psihologinja i nećakinja Donalda Trumpa, sumnja kako je Jared Kushner bio "krtica" koja je dojavila FBI-ju za povjerljive dokumente u Mar-a-Lagu, a navodno im je on otkrio i gdje ih tačno trebaju tražiti. Pretres, koji je odobrio glavni državni tužilac Merrick Garland, obavljen je u ponedjeljak, a cilj mu je bio zaplijeniti strogo povjerljive dokumente koje je bivši američki predsjednik držao u spomenutoj rezidenciji na Floridi.

U intervjuu za The Dean Obeidallah Show Mary Trump pitali su ko bi mogao biti doušnik, a ona je odgovorila:

"Teško je izabrati, ali sumnjam na Kushnera, supruga Trumpove najstarije kćeri Ivanke", kazala je.

Inače, Ivanka i Jared bili su viši savjetnici Bijele kuće u Trumpovoj administraciji.

"Mislim da bismo trebali jako dobro razmotriti zašto je Jared dobio dvije milijarde dolara i zašto je mjesecima šutio. Treba se zapitati ko bi od upletenih morao prijaviti Donalda kako bi se izvukao iz nevolje ili barem ublažio nevolju u kojoj se nalazi. Zvuči mi kao neko u Jaredovoj poziciji. Ne kažem da je to Jared, ali moglo bi biti", izjavila je Mary Trump, a prenosi Newsweek.

Rekavši ovo, očito je aludirala na investiciju od dvije milijarde dolara koju je Kushner osigurao od Fonda za javna ulaganja Saudijske Arabije šest mjeseci nakon što je njegovom puncu završio mandat u Bijeloj kući. Naime, bivši advokat Donalda Trumpa, Michael Cohen, također je rekao kako je doušnik mogao biti neko od djece bivšega predsjednika ili njegov zet.

"To je definitivno bio član Trumpovog unutarašnjeg kruga. Ne bih se iznenadio kad bih saznao da je to bio Jared ili netko od Donaldove djece", izjavio je Cohen.

Drugi su pak nagađali da je Trumpov bivši šef kabineta, Mark Meadows, možda dao informacije FBI-ju.

Vijest da je bivši američki predsjednik nepropisno odnio povjerljive dokumente u Mar-a-Lago u javnost je procurila početkom februara. Državna uprava za arhive i dokumentaciju (NARA) potvrdila je kako traži 15 kutija s dokumentima. Trump je tad tvrdio kako je riječ o zabuni jer ga je, rekao je, "njegovo osoblje hitno iselilo iz Bijele kuće".

Iako su kutije vraćene NARA-i, sumnjalo se da bivši predsjednik i dalje na svom imanju drži dio tajnih materijala. Federalni istražitelji počeli su intervjuirati Trumpovo osoblje kako bi utvrdili što je odneseno iz Bijele kuće. Sve je rezultiralo sudskim pozivom koji je uručen Trumpu krajem maja u kojemu se traži da dostavi određene dokumente. On to nije napravio pa su FBI i Ministarstvo pravosuđa odlučili pretresti imanje bivšega predsjednika.

Trump je sve komentarisao riječima kako je "racija bila dio prijevare i lova na vještice".

"Sarađivao sam s vlastima oko predaje. Kao prvo, sa svega je skinuta oznaka povjerljivosti. Drugo, nisu trebali ništa zaplijeniti. Mogli su to imati kad god su htjeli bez igranja politike i provale u Mar-a-Lago - objavio je Trump u petak na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...