MOMO KOPRIVICA NAJAVLJUJE: "Spremni da se formira nova vlada Crne Gore, Milo Đukanović dužan da mandat da onome ko donese 41 potpis" (VIDEO)

Prijedlog je iniciralo 36 poslanika Demokratske partije socijalista, Liberalne partije, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i Demokratske unije Albanaca

  • Regija

  • 19. Avg. 2022  

  • 0

Tek što je prošlo tri i po mjeseca od formiranja Vlade Crne Gore na čijem čelu je Dritan Abazović, a poslanici crnogorskog parlamenta na današnjoj vanrednoj sjednici se izjašnjavaju o prijedlogu za izglasavanje nepovjerenja Vladi. Prijedlog je iniciralo 36 poslanika Demokratske partije socijalista, Liberalne partije, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i Demokratske unije Albanaca, piše portal CdM.me.

Nakon pauze koja je trajala više od četiri sata, nastavljena je sjednice Skupštine. Prije nastavka sjednice premijer Dritan Abazović ponudio je inicijativu za rekonstrukciju Vlade koja je upućena svima koji su pobjednici parlamentarnih izbora od avgusta 2020. godine, ali i onim partijama koje nisu potpisnici inicijative o nepovjerenju 43. Vlade.

Lekić: Zemlja je na rubu ambisa

Poslanik Demos-a Miodrag Lekić ocjenjuje da je Crna Gora na rubu ambisa.

“Demos ne učestvuje u ovoj primitivnoj trci, odvratnoj, degutatanoj zapošljavanja. DPS je to bolje izvodio, diskretnije… Toliko je primjera nedoraslosti političke elite”, dodao je on.

alt

Miodrag Lekić

Istakao je da “niko nije pomenuo da ćemo se uskoro zadužiti milijardu”. Lekić se pita i da li mi zaslužujemo državu.

Mugoša: Političkom cirkusu mora doći kraj, vratiti mandat građanima

Poslanik SD-a Boris Mugoša smatra da bi odgovoran potez svakog premijera, u trenutku kada 68 poslanika traži njegovu smjenu, dovoljan razlog da podnese ostavku i “pokaže da mu nije do fotelje”.

alt

Boris Mugoša

“Sublimiraću kroz jednu rečenicu – sve za fotelju, fotelju ni za što. Ne mogu da vjerujem, nakon svega što se izdešavalo, da neko pođe u kancelariju i napiše predlog za rekonstrukciju vlade. I mi govorimo o ozbiljnosti”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, ovom “političkom cirkusu” mora doći kraj, najkorektnije je, ocjenjuje, vratiti mandat građanima.

Božović: SNP spokojan bez obzira na ishod glasanja

Poslanik SNP-a Bogdan Božović rekao je da je ta partija “spokojna bez obzira na ishod glasanja”.

“Vlada može pasti ali se ne može izbrisati istorijski trenutak kada je potpisan Temeljni ugovor sa SPC”, poručio je Božović.

alt

Bogdan Božović

Koprivica: Inicijativa pamflet, ovo je sublimat izjava Abazovića u posljednjih 15 dana

Poslanik Demokrata Momo Koprivica govoreći o inicijativi za rekonstrukciju, rekao je da su dobili “pamflet od devet poslanika”.

“Onih iz nekadašnje parlamentarne većine koji su pristali zajedno sa DPS-om biraju 43. Vladu, tako što su prethodno slušili 42. Vladu i smijenili predsjendika Skupštine Aleksu Bečića. Ovo je sublimat izjava Dritana Abazovića u poslednjih 15 dana”, kazao je Koprivica.

U izjavi, dodaje, nema ništa novo i konkretno.

“Suština je da bi htjeli da dobiju blanko podršku, a onda ćemo Demokrate da vučemo za nos i vodamo za povodac. Ako neko misli da ćemo da cvilimo za funkcijama, grdno se vara”, istakao je Koprivica.

“Dokazali smo principijelnost, nisu nam funkcije i fotelje bile prioritet, neće ni sad”, dodao je.

Ističe da je inicijativa za rekonstrukciju Vlade “jedan neadekvatan politički pristup”.

Nema ni 32 potpisa, ni potpisa premijera”, naglasio je Koprivica.

Koprivica je ukazao Abazoviću da ukoliko iskoristi “pravo na podnošenje ostavke zaštitio bi sebe od samog sebe”.

“Izgubili ste podršku svih osim devet poslanika. Izgubili ste podršku preko 80 odsto onih koji su vas izabrali. Kreator ste dva konceptavlade koji nijesu uspjeli”, kazao je on.

Iznijeli ste, kazao je Koprivica Abazoviću, kritike na račun DPS-a i kriminalnih struktura, pitajući ga “zašto to nije u prethodnih 100 dana prijavio nadležnim organima”.

“Jeste li gospodine Abazoviću znali za Bemaks i prije nego što ste izabrani za predsjednika Vlade, da li ste znali da je Bemaks, zahvaljujući poilitičkoj ulozi i drugim doprinosima DPS-a, gospodarila privrednim životom Crne Gore, sticala monopole… Vi ste bili koordinator bezbjednosnih službi u momentu kada ste dobili mandat od predsjednika DPS-a da sastavljate Vladu i podršku njegove partije da postanete premijer. Ne mogu da vjerujem da niste znali”, naveo je Koprivica.

Uprkos svemu, dodaje Koprivica, vi (Abazović) ste zajedno sa njima napravili 43. Vladu.

“Postavlja se pitanje kredibiliteta izjava koje ste učinili”, rekao je Koprivica.

Poručio je da Demokrate sa DPS-om “neće ulaziti ni u kakve kombinacije u vezi vršenja vlasti onako kako ste ušli vi formirajući 43. Vladu”.

“Ova Vlada nakon izaglasavanja nepovjerenja nastavlja da vrši mandat tehnički do izbora nove. Spremni smo da se formira nova vlada koja će poštovati 30. avgust. Đukanović je dužan da da mandat onome ko donese 41 potpis”, istakao je Koprivica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...