PICULA ODRŽAO LEKCIJU CRNOGORCIMA: "Odlučite hoćete li biti potrošna roba ruskih i srpskih interesa ili..."

"Bez pravog i punog demokratskog legitimiteta, nijedna vlada ne može sprovoditi obuhvatne i temeljne demokratske reforme", kazao je Picula.

  • Regija

  • 20. Avg. 2022  

  • 1

Crnogorska politika mora odlučiti nastavlja li u smjeru evropskih integracija ili će postati potrošna roba ruskih i srpskih interesa u regiji, poručio je izvjestilac za Crnu Goru u Evropskom parlamentu Tonino Picula nakon izglasavanja nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore.

"Bez pravog i punog demokratskog legitimiteta, nijedna vlada ne može sprovoditi obuhvatne i temeljne demokratske reforme", kazao je Picula.

On je istakao da upravljanje približavanjem EU nije tehničko pitanje, nego prvorazredni politički proces "koji zahtijeva jasnu podršku bez balansiranja sitnih politikantskih interesa".

"To je pokazao i sinoćnji pad Vlade Crne Gore, druge koja u prethodne dvije godine nije za ključne proevropske odluke uspijevala osigurati jasnu potporu Skupštine", rekao je Picula.

"Građani Crne Gore i dalje jasno podržavaju članstvo u EU, što bi trebalo da dobije i jasnu podršku u izborima koji bi održavali to raspoloženje. Takva Skupština i Vlada sigurno će imati i neupitnu podršku Evropskog parlamenta, kao i moju podršku izvjestitelja za Crnu Goru", zaključio je Picula, prenosi podgorička Pobjeda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...