MOMAK JE NATJERAO DA IZ KUĆE UKRADE 15.000 EURA, PA POBJEGLI ZAJEDNO: Stric otkrio detalje nestanka tinejdžerke

Stric priča kako je potom ona došla kući policijskim automobilom, dok se i drugi mladić koji je bio sa njima vratio, a jedino je njen dečko još u bjekstvu i za njim je pokrenuta potjernica i podnijeta je krivična prijava.

  • Hronika

  • 20. Avg. 2022  

  • 0

Za mladićem H. D. (22), koji je nagovorio maloljetnu djevojčicu (16) iz Laćarka u Srbiji da iz porodične kuće ukrade oko 15.000 eura i s njim i njegovim drugom pobjegne, raspisana je potjernica.

Njih troje planirali su da izrade lažne dokumente i odu u Njemačku.

Podsjetimo, tokom jučerašnjeg dana odjeknula je vijest o nestanku maloljetnice iz Laćarka, da bi se nedugo zatim saznalo da je u bjekstvu sa svojim punoljetnim problematičnim momkom iz tog mjesta i još jednim mladićem.

Ubrzo nakon te, stigla je i informacija da je maloljetnica živa i zdrava vraćena svojim roditeljima, a da je njen dvadesetdvogodišnji dečko H. D. sa kim je i pobjegla, i dalje je u bjekstvu.

Stric djevojčice Radomir Rajšić, inače policajac, koji je prvi o svemu obavijestio medije, a jučer ispričao kako je djevojčica pobjegla sa problematičnim mladićem koji ima dosije, sada je, nakon što se situacija malo stišala, ispričao detalje plana bjekstva njegove sinovice i dvojice mladića, kao i gdje se oni trenutno nalaze.

"Njih troje su dogovorili bijeg za, kako joj je dečko rekao, Njemačku. Njoj je to dečko predložio, i ona je, zaljubljena u njega, pristala. Uzela je novac koji je njena porodica čuvala svojim rođacima. Negdje oko 12.000 eura i 300.000 dinara. Svo troje su se uputili u Šabac gdje je trebalo da im izrade dokumenta, kako joj je objasnio dečko, međutim, vidjeli su da se podigla buka u medijima i da je vrag odnio šalu, pa je njen dečko, inače od ranije poznat policiji, predložio da se razilaze", govori stric Radomir.

Stric Radomir priča kako je potom ona došla kući policijskim automobilom, dok se i drugi mladić koji je bio sa njima vratio, a jedino je njen dečko još u bjekstvu i za njim je pokrenuta potjernica i podnijeta je krivična prijava.

"Dečko sa kojim je moja sinovica bila iz kriminogene je sredine. Uživalac je droge, a ja sam ga lično nedavno hapsio kada je jednoj porodici pokrao zlato i dukate. Što se Njemačke tiče, on je tamo već bio, ali je zbog prodaje droge i tamo hapšen, pa su mu sada tamo zadržana dokumenta. Ne vjerujem da bi uopšte on mogao da uđe u Njemačku. On ima samo hrvatski pasoš, i ne vjerujem da je uspio da napusti Srbiju", objašnjava stric.

Krađom "zarađuje" za život

Mladić sa kojim je šesnaestogodišnjakinja u ljubavnoj vezi, krađom i drogom se, priča stric, bavi kako bi zaradio za život, dok Radomirova sinovica nije njegova prva žrtva.

"Nema tu ništa od ljubavi. Držao se nje kako bi mogao da joj uzima novac. I prije nje je imao isto takve žrtve i klinke koje je koristio zbog novca. Sami njegovi rođaci pričali su joj to. Kako on nije za nju, da je problematičan i da ga ne drži mjesto. Ona ih nije slušala i dalje nas ne sluša", govori dalje stric.

"Djevojčica se dan nakon neuspjelog bjekstva ne osjeća, kako priča stric, najbolje. Zatvorila se u svoju sobu i ne izlazi, ne pije, ne jede", priča stric.

"Ona je trenutno dosta loše. I dalje opravdava svog momka i ne shvata koliko je ovo bilo ozbiljno. Moglo je da se dogodi nešto strašno, mogli su da je prodaju. Mi ne znamo šta je sve loše moglo da se dogodi, ne daj Bože. Bitno je da je pronađena živa i zdrava i da je kod svoje kuće. Nadam se da će vremenom shvatiti šta se dogodilo i da je pogriješila. Ona je inače učenica medicinske škole i odličan je đak. Ništa joj ne fali kod svoje kuće, ima svega. Ne znam šta joj je trebalo da se petlja s momkom koji je na lošem glasu", navodi stric.

"Roditelji su tokom jučerašnjeg dana pretrpjeli veliki stres", govori stric Radomir.

"Majka je medicinski radnik. Svega se nagledala, sumnjala je na najgore kada je kćerka nestala. Niko nije razmišljao o novcu, najbitnije je bilo da se djevojčica vratila živa i zdrava. I danas joj je psihički jako loše. Trebat će joj dosta vremena da se oporavi od tog stresa", nastavlja stric.

U medijima vidjeli vijest, pa obustavili bjekstvo

Kada je o drugom mladiću koji je bio u bjekstvu sa njom i njenim dečkom riječ, Radomiru nije poznato da li je zadržan u policiji, ali zna da je dao izjavu, te da ona nije pomogla da se mladić H. D. za kojim se traga i nađe.

"Treći momak koji je bio sa njima jedini je juče tokom bjekstva sa sobom imao telefon. Tako su i vidjeli da se na portalima širi vijest o nestanku maloljetnice. Tada je njen dečko shvatio da može još više sebi da zakomplikuje život, pa je odlučio da obustave bjekstvo. Još jednom najzahvalniji sam medijima koji su uradili 99 posto u ovom slučaju i koji su najzaslužniji što je moja sinovica živa i zdrava vraćena svojim roditeljima", istakao je za "Blic" Radomir Rajšić, stric maloljetnice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...