DRAMA U NUKLEARNOJ ELEKTRANI ZAPOROŽJE: U toku su žestoki artiljerijski udari; evo u kakvom stanju su KRITIČNI objekti

Nema informacija o eventualnim žrtvama napada.

  • Svijet

  • 20. Avg. 2022  

  • 0

Ukrajinske snage bezbednosti izvele su večeras artiljerijski udar uz pomoć zapadnog naoružanja na nuklearnu elektranu Zaporožje, rekle su RIA Novostima gradske vlasti Energodara.

"Na teritoriji nuklearke Zaporožje zabeleženi su artiljerijski udari. Prema dobijenim podacima, prilikom napada je korišćeno zapadno dalekometno oružje, vatra je ispaljena sa suprotne strane Dnjepra. Granate su eksplodirale u neposrednoj blizini jedne administrativnih zgrada stanice. Kritični objekti postrojenja nisu oštećeni", rekao je predstavnik gradskih vlasti.

Isti izvor je dodao da za sada nema informacija o eventualnim žrtvama napada.

"Pored toga, odmah nakon artiljerijskog udara na nuklearku, formacije Ukrajine otvorile su vatru na predgrađe Energodara", dodao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...