GLUMICA OPLELA PO JOHNU TRAVOLTI ZBOG SCIENTOLOGIJE: "On ima dozvolu za ubijanje"

"To se zove etička zaštita", objašnjava glumica

  • Show

  • 21. Avg. 2022  

  • 0

Poznata glumica Leah Remini napustila je Scientološku crkvu, a sad i otkrila kakva je pozicija Johna Travolte.

Iako je cijela njena porodica bila dio scientologa, Remini je započela zagovarački rad i pokrenula podcast sa bivšim scientologom, Mikeom Rinderom, pod nazivom "Scientologija: poštena igra“.

"Travolta ima oznaku Khakana koja u suštini kaže da možete ubiti drugo ljudsko biće. Ako si Khakhaned, pogledat bćeš na drugu stranu“, rekla je Leah u podcastu stand-up komičara Joea Rogana 2017. godine.

Na pitanje novinara da li to znači da Travolta može slobodno i da ubije ona je potvrdno odgovorila.

"To se zove etička zaštita. Postoji još jedna politika koja se zove odgovornost lidera, za koju on kaže da ono što morate da uradite da zaštitite vođu, morate to učiniti. Ako vidite tijelo, morate učiniti da nestane", ispričala je.

Leah je dalje članove nazvala zatvorenicima sopstvenog uma.

"I poznate ličnosti imaju pristup informacijama. Sada nema izgovora. Oni su u zatvoru sopstvenog uma da ne žele da znaju, a ako znaju, scientologija ima mehanizam samozaštite koji ne dozvoljava ljudima da sumnjaju", rekla je.

Travolta se o ovoj temi oglasio prije šest godina.

"Scientologija mi samo pomaže već 40 godina, kroz sve moje gubitke - moje majke, moje djevojke, mog sina. Nikada nisu napustili moju stranu, pa zašto bih želio da pristajem na nešto što nije ono što osjećam?", rekao je u intevjuu za "E!".

Remini razumije zašto Travolta nije u mogućnosti da se javi sve dok je uključen u organizaciju, ali je rekla da je on "jedan od najljepših, najslađih ljudi koje ćete ikada upoznati".

Također, poznato je i da je John prodao svoju kuću u blizini scientološke crkve, a neki su ovo protumačili kao njegovo udaljavnje od ovog kulta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...