VULIN I LAVROV U MOSKVI: "Srbija ne zaboravlja vjekovno bratstvo, sami biramo prijatelje"

Na sastanku je istaknuto da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspješnu bilateralnu saradnju.

  • Regija

  • 22. Avg. 2022  22. Avg. 2022

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom i poručio da "Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić ne zaboravlja vekovno bratstvo", dok je Lavrov obećao podršku Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalne cjelovitosti.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, Vulin je rekao da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i "nije postala dio antiruske histerije".

On je izrazio zahvalnost Rusiji zbog dosljednog poštovanja suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanja nezavisnosti Kosova, navodi se, te dodaje da je Lavrov rekao da će Rusija nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne cjelovitosti.

"Vulin je poručio da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina, koji je na poziv predsednika Vučića 2015. sprečio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom", navodi se u saopštenju iz MUP-a Srbije.

Vulin je dodao i da je Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, a da je Srbija samostalna i nezavisna država koja sama bira svoje prijatelje, te izrazio žaljenje što je ruskom ministru onemogućena posjeta Beogradu u junu i ocjenio da su tada prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.

Na sastanku je istaknuto da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspješnu bilateralnu saradnju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...