STOTINE PRISTALICA ODALE POSLJEDNJU POŠTU DARIJI DUGINOJ: "Poginula je za Rusiju"

Govoreći na komemoraciji u televizijskom centru Ostankino, Dugin je kazao da je njegova kćerka "poginula za narod, ona je poginula za Rusiju".

  • Svijet

  • 23. Avg. 2022  

  • 0

Na stotine ljudi okupilo se danas na komemorativnom skupu u Moskvi kako bi odali počast kćerki ruskog vodećeg desničarskog političkog mislioca, ubijenoj u aktiviranju bombe u njenom vozilu, za koje Moskva optužuje ukrajinsku obavještajnu službu.

Darija Dugina, 29-godišnja komentatorica u nacionalističkoj ruskoj TV stanici, poginula je kada je eksplozivna naprava na daljinsko upravljanje aktivirana u njenom SUV vozilu u subotu navečer dok se vozila prema predgrađima Moskve, raznijevši automobil, i ona je stradala na licu mjesta, saopćile su vlasti.

Uveliko se vjeruje da je njen otac bio metom napada. Aleksandar Dugin je filozof, pisac i politički teoretičar koji glasno podržava odluku ruskog predsjednika Vladimira Putina da pošalje vojnike u Ukrajinu.

Ruski mediji naveli su riječi svjedoka da je SUV pripadao Duginu i da je on odlučio u posljednji tren da se vozi drugim vozilom.

Govoreći na komemoraciji u televizijskom centru Ostankino, Dugin je kazao da je njegova kćerka "poginula za narod, ona je poginula za Rusiju".

- Ogromna cijena koju moramo platiti može se opravdati samo najvišim postignućem, našom pobjedom. Ona je živjela za pobjedu i poginula je za pobjedu, našu rusku pobjedu, našu pravoslavnu vjeru, za našu državu - izjavio je Dugin drhtavog glasa, prenosi AP.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...