POSLUŠAJTE: Rambo Amadues objavio video obrade sevdalinke “Mujo kuje” uz pratnju bh. flamenco gitariste Mirze Redžepagića (VIDEO)

“Mirza, gitarista, koji godinama proučava i usavršava sevdah na gitari, boravio je u Andaluziji i kao što čujete - ovladao majstorijom Flamenka", napisao je Rambo Amadeus.

  • Kultura

  • 25. Avg. 2022  25. Avg. 2022

  • 2

Muzičar Rambo Amadeus objavio je obradu sevdalinke "Mujo kuje konja po mjesecu". Gitaru svira bh. flamenco muzičar Mirza Redžepagić.

“Mirza, gitarista, koji godinama proučava i usavršava sevdah na gitari, boravio je u Andaluziji i kao što čujete - ovladao majstorijom Flamenka. Nakon što smo malo kontaktirali putem Facebooka složili smo se da treba da se uradi obrada ove pjesme. Iako smo u početku mislili da treba da bude čisti Flamenko, na kraju je prevagnula odluka – da ipak zvuči malo futuristički, ipak je 2022 godina”, naveo je Rambo Amadeus u opisu videa. 

Podsjećamo, Redžepagić je za "Slobodnu Bosnu" govorio o saradnji sa legendarnim Rambom Amedusomna obradi sevdalinke “Mujo kuje konja na mjesecu”. 

"Rambo Amadeus me je kontaktirao nekad u jesen prošle godine sa idejom da napravimo saradnju kroz interpreataciju sevdalinki uz flamenco gitaru. Taj poziv me je jako obradovao i nakon par sastanaka i opuštenih jam session-a kod njega u studiju u Beogradu, odlučili smo da snimimo pjesmu ‘’Mujo kuje konja po mjesecu’’. Pjesma i spot su snimani u Beogradu, krajem juna mjeseca i u javnosti će se pojaviti kroz par sedmica", kazao je, između ostaloga, Redžepagić.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...