PREKRASNI KADROVI IZ SARAJEVA: Na Žutoj tabiji izveden koncert “Sarajevo World Music” (FOTO)

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo.

  • Kultura

  • 17. Maj 2024  17. Maj 2024

  • 0

Večeras je na Žutoj tabiji u Sarajevu upriličen spektakularan koncert „Sarajevo World Music“ u izvedbi Kenana Mačkovića i Mirze Redžepagića.

Publika je uživala u specifičnom, pomalo neobičnom muzičkom izričaju sevdalinki koje su se našle na repertoaru: Kiša bi pala, Telal viče po Hercegovini, Putuj vjetre, Pjevat ćemo šta nam srce zna, Razbolje se šimšir list, Višegrad, Zajdi, zajdi, Mostarski dućani, Mila majko šalji me na vodu, Okreni se niz đul bašču, Mene majka jednu ima, Kraj potoka bistre vode.

Sutra u 20:00 sati u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine obilježit će se Međunarodni dan muzeja sa muzičko-poetskim recitalom „Kad sevdah govori“ koji predstavlja splet nekih od najljepših sevdalinki, prigodnih osvrta i poimanja samog sevdaha od strane poznatih pjesnika i književnika, te izvođača. Koncept recitala potpisuje sopranistica i redovna profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu Lejla Jusić. Na sceni će joj se pridružiti gitarist Elvir Solak i glumac Adnan Goro.

Koncert će biti realizovan uz podršku partnera „Kultura na ulice 2024!“ Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine.

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2024!

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Organizatori napominju da u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...