GRLIĆ RADMAN O OPTUŽNICAMA IZ SRBIJE: "Nismo zaboravili šta je Vučić govorio o okupiranoj Glini, Haag je svoje rekao"

Na dvodnevnoj godišnjoj konferenciji hrvatskih diplomata u Westinu Grlić Radman je rekao da su sve optužnice iz Srbije ispolitizirane te da je Haag rekao svoje.

  • Regija

  • 25. Avg. 2022  

  • 3

“Optužnice iz Srbije protiv hrvatskih pilota i najavljene optužnice protiv dvaju hrvatskih generala ispolitizirane su”, kazao je u četvrtak hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Na dvodnevnoj godišnjoj konferenciji hrvatskih diplomata u Westinu Grlić Radman je rekao da su sve optužnice iz Srbije ispolitizirane te da je Haag rekao svoje.

Nakon što je iz Beograda stigla najava o podizanju optužnice protiv generala Pavla Miljavca i admirala Davora Domazeta Loše zbog navodnih zločina počinjenih u operaciji Oluja, hrvatski predsjednik Zoran Milanović kazao je da će “Hrvatska sutra optužiti njihovog aktualnog predsjednika, ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriju Hrvatske ’95 godine”.

Grlić Radman je kazao kako mu je poznato što je Vučić govorio 1995. – u okupiranoj je Glini govorio da Glina nikada neće biti Hrvatska.

“Mi to nismo zaboravili”, kazao je Grlić Radman.

Na pitanje treba li sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog najave o optužnicama, kako to predlaže predsjednik Milanović, Grlić Radman je kazao kako se u vladi o tome nije razgovaralo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...