SLAĐANA JAŠAREVIĆ "NAKON ČETVEROGODIŠNJEG SNA" ŽELJKE CVIJANOVIĆ: "Dobro jutro predsjednice, otkud Vi; ne sjeća se ni da je njen šef sa Ashdownom..."

Prema njenim riječima, ne sjeća se predsjednica mnogo toga ,ali je, kako naglašava, izgleda lijepo sanjala svih ovih godina pa su joj se snovi pomiješali sa javom.

  • Politika

  • 28. Avg. 2022  28. Avg. 2022

  • 2

"Poslije četvorogodišnjeg sna u Palati predsjednika probudila se i Željka Cvijanović. Po onome što je izjavila kao da je prespavala dvije decenije", saopštila je Slađana Jašarević iz Srpske demokratske stranke.

Jašarević je ovako reagovala na izjavu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović koja se danas okomila na lidera SDS-a, navodeći da je sadašnja vlast SNSD sačuvala RS,a da su za vrijeme Šarovića i PDP ambasadori vedrili i oblačili, prnosi BN. 

"Ne sjeća se predsjednica da su njenog šefa na vlast doveli Madeleine  Albrighit i tadašnji visoki predstavnik Westendorp. Jeste Albrighit nedavno preminula, ali bruka živi dovijeka. Ne sjeća se ni da je njen šef sa Ashdownom ukidao nadležnosti Republike  Srpske i zatvarao članove SDS-a koji su se tome protivili. Ne sjeća se ni da je i ona u tom periodu radila za one koje danas naziva okupatorima", navela je Slađana Jašarević,

Prema njenim riječima, ne sjeća se predsjednica mnogo toga ,ali je, kako naglašava, izgleda lijepo sanjala svih ovih godina pa su joj se snovi pomiješali sa javom.

"Kako drugačije protumačiti izjavu da je SNSD sačuvao Republiku Srpsku, da je privreda u razvoju,d a smo uvaženi na međunarodnoj sceni....Dobro jutro predsjednice, pogledajte malo oko sebe", poručila je Slađana Jašarević iz Srpske demokratske stranke.

Cvijanoviću je očito pogodila današnja izjava Šarovića, koji je kazao da postojeća vlast samo produkuje krize na svim nivoima, jer nema nikakav ekonomski plan.

Ulazimo u neizvjesnu zimu, svuda se prave planovi kako preživjeti, a naša vlast spava, kao što je prespavala cijeli ovaj mandat. Ne vide šta rade drugi, da velike svjetske ekonomije prave planove kako preživjeti u ovim kriznim vremenima, nego samo čekaju da im neko na gotovo donese. Sjetimo se kako je bilo u pandemiji, nisu imali čak ni stalke za infuziju nego su od Srbije tražili”, kazao je, Šarović, sugerišući im da se ugledaju na Srbiju kako se stvaraju zalihe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...