SLAĐANA JAŠAREVIĆ UPOZORAVA NA KRIMINAL: "Zataškava se krađa 800 kubika građe iz Jahorinskog potoka"

"Dokle, ljudi, dokle više", upitala je Jašarević.

  • Politika

  • 06. Sep. 2022  06. Sep. 2022

  • 0

"Dok su države bile države učitelj se poštovao, a žandara i šumara se bojalo. Nažalost u našoj zemlji učitelji su dovedeni do ruba egzistencije, a poštovanje odavno nemaju. Žandara se boje samo oni koji nemaju 'jaka leđa' a šumari su posebna priča. Šumu sijeku/pustoše odabrani brentaši, a njihovo je da okrenu glavu i budu zadovoljni ako im bace šta na kafu", napisala je na svom facebook profilu Slađana Jašarević, predsjednik GO SDS Pale.

"Sljedeća priča govori o tome. Brentaš iz Mokrog, zbog kojeg ovu paljansku mjesnu zajednicu zovu Madrid (madra-Madrid), jedan je od nekoliko odabranih i režimu bliskih koji imaju ekskluzivno pravo sječe i izvoza građe. Međutim malo mu je to što mu se zvanično odobri (oči gladne niko ne nahrani) pa redovno sječe šumu i mimo doznačenih odjela. Tako je nedavno u Jahorinskom potoku isjekao, nelegalno, 800 kubika građe", navela je ona i dodala:

"Pitala sam, da bi pokušala jasnije shvatiti obim krađe, koliko je to kamiona? Kažu mi, oni koji se u to razumiju, 40 ako su kao i obično pretovareni, a 50 ako se na kamion tovari dozvoljena težina. Tolika krađa nije mogla proći nezapaženo pa je u paljansko šumarstvo stigla anonimna prijava."

Kako kaže, pošto se, tvrde upućeni, krađa šume odvija po principu ,,ruka ruku mije" odnosno uz prećutnu saglasnost i "potkivanje" direktora lokalnog Šumarstva, ministara i direktora Javnog preduzeća, sve se pokušava zataškati.

"To je izazvalo revolt zaposlenih, ali im je zaprijećeno otkazima. Da bi ,,pokrili" krađu na teren je poslata lokalna inspekcija, koja će u najboljem slučaju, utvrditi da je nelegalno posječeno par desetina kubika od strane NN lica. Dokle, ljudi, dokle više", upitala je Jašarević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...