REUF BAJROVIĆ UPOZORAVA: “Ako Schmidt nametne izbornu reformu Zagreb će odlučivati ko će biti u vlasti…”

"Ko sluša Zagreb biće vlast, ko ne sluša vječna opozicija", kaže on.

  • Mini market

  • 31. Avg. 2022  

  • 1

Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko-evropske alijanse, oglasio se na svom Twitter nalogu povodom mogućnosti da OHR i visoki predstavnik Christian Schmidt nametnu izmjene Izbornog zakona BiH.

Ta tema ponovo se aktuelizirala u proteklih nekoliko dana, OHR provodi novu rundu konsultacija sa domaćim političkim predstavnicima i pojedini izvori kažu da bi definitivna odluka o izbornoj reformi mogla "pasti" u narednih 15-ak dana.

Bajrović smatra da bi, u slučaju nametanja izborne reforme, zvanični Zagreb odlučivao o tome ko će od stranaka sa sjedištem u Sarajevu činiti vlast u našoj zemlji. 

Kaže da u tom slučaju "postajemo vazali Zagreba".

"Ako Schmidt nametne izmjene Izbornog zakona, Zagreb de facto odlučuje ko će od stranaka iz Sarajeva biti u vlasti. Ko sluša Zagreb biće vlast, ko ne sluša vječna opozicija. Dakle, postajemo vazali Zagreba. I da ponovim pitanje: Zašto Bošnjaci u RS-u ne dobiju što se HDZ-u daje u FBiH?", zaključio je Bajrović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...