SRETNO, MOMCI: Danas počinje Eurobasket, Zmajevi u Kelnu jure prvu pobjedu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra protiv Mađarske, nezgodnog protivnika koji u posljednje vrijeme igra izvanredno, ali kojeg možemo pobijediti.

  • Sport

  • 01. Sep. 2022  

  • 0

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra protiv Mađarske, nezgodnog protivnika koji u posljednje vrijeme igra izvanredno, ali kojeg možemo pobijediti.

Nema više priče. Od danas samo teren određuje kvalitet. Košarkaški Zmajevi započinju svoju, nadamo se, divnu avanturu na smotri najboljih košarkaških reprezentacija Evrope, a oči cijele države uperene su u utakmicu koju će izabranici Adisa Bećiragića odigrati u Kelnu.

U ovaj meč košarkaši BiH ulaze osokoljeni pobjedom protiv reprezentacije Francuske, ali sa još veoma živim sjećanjima na poraz od nekoliko dana ranije protiv selekcije Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koji svima služi kao upozorenje da ukoliko želimo pobijediti, moramo biti oni pravi.

Sa jasnim putokazom kako doći do dobrog rezultata, Miralem Halilović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa i ostala kompanija pripremali su današnju utakmicu koja može označiti, ne samo dobar start turnira, već i postaviti temelje da se na eventualnoj pobjedi grade novi dobri rezultati.

Zašto se ne nadati da u grupi smrti možemo iznenaditi Litvance, Nijemce, Francuze, i da, čak i Slovence koji slove za drugog favorita ovogodišnjeg izdanja Eurobasketa? Kada je, uz veliku podršku sa tribina, mogla pasti moćna Francuska, onda sasvim sigurno možemo savladati i brojne druge.

Na putu nam danas stoje Mađari. Oni su prva prepreka koja mora pasti.

Meč prvog kola grupne faze Eurobasketa između Bosne i Hercegovine i Mađarske gledajte ekskluzivno na Sport Klubu od 14:30h.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...