ŠTO SU IZBORI BLIŽE, LAKŠE SE DO BUDŽETSKOG NOVCA STIŽE: Vlada RS mladima dijeli po 100, a djeci poginulih boraca po 1.000 KM

Ovo je drugi put da Vlada Republike Srpske realizuje ovakav vid podrške, što u Vladi smatraju posebno značajnim na početku školske godine.

  • Vijesti

  • 01. Sep. 2022  01. Sep. 2022

  • 2

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći djeci poginulih boraca koja nisu zaposlena i to u iznosu od 1.000 КM. Isplata je predviđena za septembar, a vršiće se prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Također, Vlada je donijela Odluku o odobrenju sredstava za isplatu jednokratne novčane pomoći mladima u Republici Srpskoj od po 100 КM, koju će mladi moći da realizuju od 5. do 25. septembra 2022. godine.

Ovo je drugi put da Vlada Republike Srpske realizuje ovakav vid podrške, što u Vladi smatraju posebno značajnim na početku školske godine.

“Velika zainteresovanost za prvu tranšu, kada se za podršku registrovalo više od 130.000 mladih, ukazuje na činjenicu da je Vlada Republike Srpske donoseći Odluku o isplatu jednokratne pomoći reagovala na adekvatan način, dajući podršku srednjoškolcima, studentima i mladima”, saopšteno je iz Vlade odakle navode da će svi oni koji su već dobili jednokratnu pomoć u julu biti isplaćeni po automatizmu, dok oni koji nisu registrovani, a imaju između 16 i 29 godina mogu da se prijave putem linka https://inp.vladars.net.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...