ŠEF DELEGACIJE EU JOHAN SATTLER POSLAO VAŽNU PORUKU BH. GRAĐANIMA: "Niska izlaznost na izborima nikome ne koristi"

"Zvanična kampanja počinje danas i očekujemo da se pridržavaju ove obaveze", kazao je.

  • Mini market

  • 02. Sep. 2022  02. Sep. 2022

  • 1

Šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u našoj zemlji Johann Sattler oglasio se povodom zvaničnog početka izborne kampanje.

Pozvao je bh. građane da ne propuste priliku te da izađu i daju svoj glas na predstojećim Općim izborima u oktobru.

On je kazao da su 12. juna u Briselu, bosanskohercegovački stranački lideri dogovorili da će izbornu kampanju voditi pošteno, konstruktivno i bez retorike koja izaziva podjele i mržnje.

"Zvanična kampanja počinje danas i očekujemo da se pridržavaju ove obaveze", kazao je.

Dodaje da će, na kraju krajeva, rezultati zavisiti od građana.

"Niska izlaznost nikome ne koristi. Velika većina u Bosni i Hercegovini želi evropsku budućnost. Glasanjem građani imaju priliku da oblikuju kako će izgledati naredne četiri godine. Pozivam bh. građane da ne propuste ovu priliku",  poručio je šef delegacije EU u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...