PROFESOR ŽARKO PUHOVSKI O AFERAMA KOJE POTRESAJU HRVATSKU: "Stvara se atmosfera koja je jako teška za Plenkovića i HDZ"

"Došlo je do potpune inflacije neodgovornosti. Zašto je dopušteno prodavanje plina u ovoj situaciji? U kojoj Hrvatska ima taman dovoljno proizvodnje za potrošnju domaćinstava? Može biti uvjeta u kojima ne možemo više skladiištiti, ali skladišta nisu puna.

  • Regija

  • 03. Sep. 2022  

  • 2

Politički analitičar i profesor filozofije Žarko Puhovski komentirao je u Novom danu N1 televizije aktuelne teme. Puhovski kaže kako je sigurno bilo većih afera u Hrvatskoj od afere u Ini u kojoj je kompanija oštećena za više od milijardu kuna. "Agrokor je bio veća afera. Ovo nije politička, nego financijska afera. Oni su htjeli ukrasti par desetaka milijuna pa je slučajno došlo do milijarde. Ne vidim po čemu bi to bila velika politička afera", kaže.

"Podsjeća me ovo na Britaniju 90-ih. Svi su rekli: 'Dobra je Thatcherica, vrijeme je da ode.' Sad se to događa s Plenkovićem. Stvara se atmosfera 'dosta je njega'. Jedan je novinar nekidan napisao da je nemoguće da su ovako mali igrači zamračili toliko novca. On kaže: 'Dajte nam račun na kojem piše Plenković.' Takvog računa nema. Stvara se atmosfera koja je zaista teška, teška za njega, teška za HDZ, HDZ ne može bez njega jer ne postoji bez njega", kaže profesor.

"Došlo je do potpune inflacije neodgovornosti. Zašto je dopušteno prodavanje plina u ovoj situaciji? U kojoj Hrvatska ima taman dovoljno proizvodnje za potrošnju domaćinstava? Može biti uvjeta u kojima ne možemo više skladiištiti, ali skladišta nisu puna.

Zašto je dopušteno samo Hrvatskoj, od svih država u ovom dijelu Europe, izvoz drva za ogrjev i peleta? Ni BiH ni Srbija više ne dopuštaju izvoz. Možda su to propisi EU-a, ali Hrvatska se može pozvati na izvanrednu situaciju. Nema kontrole. Kako čovjek na četvrtoj razini može odlučivati o 150 milijuna kuna? Pa Plenković ne može odlučiti o toliko", govori Puhovski.

Profesor kaže kako na temu afere ima i zgodnih memova, od kojih jedan kaže: "Da smo pustili ovu četvorku da radi još koji mjesec, skupili bi novce da kupimo Inu nazad."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...