BOSNA I HERCEGOVINA IM ZAGORČALA SITUACIJU: Kako je isplivao na površinu "prljav veš" Slovenije

Jedan poraz je bio dovoljan da odmah ispliva nezadovoljstvo i da se uperi prstom u krivca.

  • Sport

  • 05. Sep. 2022  05. Sep. 2022

  • 0

Bosna i Hercegovina savladala je Sloveniju sa 97:93 u trećem kolu Evropskog prvenstva, a Slovenci to nisu podnijeli najbolje.

Iako je godinama baš Goran Dragić bio glas razuma, sada je on odlučio da malo „zakuva“ situaciju, piše portal  Nova.rs.

Luka Dončić je u toku susreta ljutito vikao "od koga to gubimo", dok je Goran Dragić ogolio problem u svlačionici nakon što se završio susret.

Došao je Dragić da da izjavu nakon susreta, a očigledno su mu najviše zasmetale odluke selektora Aleksandra Sekulića.

Upitali su ga zbog čega nije igrao u drugoj četvrtini i da li je sve u redu, samo je kratko poručio.

"Pitajte selektora", ispalio je Dragić, a onda odšetao.

Sve ovo je samo potvrdilo spekulacije da nešto nije u redu u timu Slovenije, a izgleda je najslabija karika upravo Sekulić.

Dragić je odlučio da se vrati iz reprezentativne penzije kako bi pomogao reprezentaciji da odbrani evropsko zlato, a prepustio je ulogu vođe Luki Dončiću. Očigledno je došlo do ozbiljnih prepirki i u svlačionici jer vjerovatno bivši NBA šampion i član idealne petorke NBA lige nisu zadovoljni kako Sekulić vodi tim.

Dončić je to pokazao nervozom na samom meču, ali je teško očekivati da može da mu se ponovi jedna ovako loša partija. Jeste postigao 16 poena, ali je promašio osam trojki (8/18 iz igre) i imao pet izgubljenih lopti. Od njega se to rijetko viđa i obično mu jedan ovakav meč da dodatnu snagu da pokaže svima šta zapravo zna.

Ipak, problematična je situacija u kojoj igrači ne vjeruju u ono što radi selektor Sekulić. Ovaj 44-godišnji strateg nema impresivnu biografiju kao što je to imao Igor Kokoškov, ali je on izabran za njegovo nasljednika.

Bio je prvak Slovenije sa Krkom u sezoni 2012/2013 kada je napravljen pravi podvig, ali izgleda da njegovo vođenje ne odgovara baš svakom.

Upravo zbog toga je i Dragić jedini koji se oglasio jer on će se nakon ovog prvenstva vratiti u reprezentativnu penziju, ali želi da ostavi tim na zdravim osnovama.

Sve ovo navodi da će meč sa Bosnom i Hercegovinom biti prekretnica za Slovence, bilo kao podizdanje forme, bilo kao najava neslavnog kraja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...