OVO JE BOSNA: Obećanje ispunjeno, katolički svećenik popravio krov džamije… (FOTO)

Jurići održaše riječ i pokazaše da je ova lijepa zemlja oduvijek imala dobre ljude, bez obzira na vjeru i naciju.

  • Jeste li znali

  • 06. Sep. 2022  

  • 1

Ružne, loše i negativne vijesti lako nađu put do medijskog neba, nažalost. Lijepe priče probijaju se teže ali ih ima. Jedna takva dolazi iz sela Šćipe.
Naime, krov Skenderpašine džamije u Šćipama već duže vrijeme prokišnjava, javlja Vrbas info.

Više pokušaja da se to sanira nije urodilo plodom. Naišavši kroz Šćipe, svojevremeno je Slavko Jurić obećao imamu da će riješiti problem nekom vrstom smjese koju će donijeti iz Austrije, gdje je tada radio.


Slavko je iz Jurića, negdje između Prozora i Šćipa. Naišla je korona, a i Slavko se penzionisao i trenutno živi u Prozoru.
Nije zaboravio obećanje i problem na džamiji je saniran.


Sa Slavkom je na krovu džamije bio i njegov sin Branko, inače svećenik na službi u Vatikanu. Kad god je u ovom kraju, Branko svrati do imama u Šćipe na lijep razgovor i druženje.


I tako, Jurići održaše riječ i pokazaše da je ova lijepa zemlja oduvijek imala dobre ljude, bez obzira na vjeru i naciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...