ČOVIĆEVI MEDIJI OŠTRO PO IZETBEGOVIĆU, ERDOGANU I KOMŠIĆU: „Lider HDZ-a BiH donio ispravnu odluku što nije otišao na sastanak s turskim diktatorom...“

"Ne može se boriti za građansku a slijediti Erdogana i još ga nazivati bratom", piše medij pod kontrolom HDZ-a BiH.

  • Mini market

  • 07. Sep. 2022  07. Sep. 2022

  • 10

Lider HDZ-a BiH nije se pojavio na sastanku bh. parlamentaraca s turskim predsjednikom u Sarajevu. Dragan Čović nije se povodom svega oglašavao na društvenim mrežama, no zato su u akciju stupili mediji pod kontrolom HDZ-a BiH, oštro kritiziravši politiku lidera SDA Bakira Izetbegovića, kojeg su nazvali „radikalom“, Erdogana „diktatorom“, a ni ovoga puta nisu izostale uvrede na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

-Nije teško otkriti namjere bošnjačke politike u BiH, samo treba čekati onaj dan u godini kad im u posjetu dolazi turski diktator čiji režim učestalo krši ljudska prava u vlastitoj zemlji. Bošnjaci su dakako tokom 364 dana u godini gorljivi i lažni zagovornici građanskog uređenja a samo onaj dan kad je diktator tu vraćaju se u ono što zapravo i jesu a to je bošnjački nacionalisti koji bi ovu zemlju podredili sebi i turskom diktatoru koji je baš danas došao prodavati pamet na našim prostorima, piše ABC portal, neslužbeno stranačko glasilo HDZ-a BiH, te nastavlja tekst tvrdnjom kako osim islamske povezanosti Turska nema nekakve velike veze s Bošnjacima.

-Bošnjački ekstrem i radikal Bakir Izetbegović koji je Erdoganov kum je danas nakon što je nekoliko dana u predizbornoj kampanji bio beskompromisni borac za građansku danas ipak sam sebe demantirao riječima da su Erdogan i Turci nama (Bošnjacima) braća. 

Ne može se boriti za građansku a slijediti Erdogana i još ga nazivati bratom. Naravno, nitko nije lud i svatko u ovoj zemlji zna da se Bakir i ta ekipa bore za islamsku BiH, zemlju u kojoj bi trebali dominirati islam i muslimanska nacija.

Tursku koja je maltene beznačajan ulagač u našu zemlju se okiva u zvijezede a Erdoganove bedaste izjave su im dobro došle a Hrvatsku koja je prvi ulagač u BiH se naziva neprijateljskom, Sejdo Komšić ih čak naziva fašistoidnom, a inzistiranje europske Hrvatske na jednakopravnosti tri konstitutivna naroda Muslimani i sarajevska politika nazivaju grubim mješanjem u BiH.

No, svi skupa se nadamo da će uskoro nakon 2. listopada biti skinut monopol Bošnjaka na ovu državu pa će nam turski diktator manje dolaziti u posjetu što će biti dobro za sve narode u ovoj zemlji.

Dragan Čović je ispravno postupio što se nije htio pojaviti na sastanku sa ovim diktatorom i tako poslao jasnu poruku bošnjačkoj politici da Turska nije ni po čemu važna za našu zemlju“, zaključuje Čovićev portal.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...