PREMIJERKA LIZ TRUSS: "Elizabeta nam je osigurala stabilnost i snagu"

Ona mi je bila inspiracija, kao i mnogim Britancima, istakla je Truss.

  • Evropa

  • 08. Sep. 2022  08. Sep. 2022

  • 0

Premijerka Velike Britanije Liz Truss je u obraćanju građanima poručila da je ova država "velika zbog kraljice Elizabete II". Ukazala je da zemlja ulazi u novu eru.

Premijerka se obratila nakon što je kraljica preminula danas u 96. godini.

"Velika Britanija je velika država zbog nje. Sada smo moderna, dinamična nacija. Kraljica Elizabeta nam je osigurala stabilnost i snagu. Bila je veliki duh Velike Britanije", poručila je Truss na početku obraćanja.

Podsjetila je da je Elizabeta II najduže služila kao kraljica u britanskoj historiji te da je bila kraljica 56 nacija širom svijeta.

"Njen život i služba su u našim sjećanjima. Ona mi je bila inspiracija, kao i mnogim Britancima. Ona je primjer ostalima. Posjetila više je od 100 država i utjecala na živote miliona ljudi širom svijeta. Ovo je veliki gubitak i ostavila je veliko nasljeđe", kazala je Truss.

Poručila je kralju Charlesu da mu nudi lojalnost te pozvala građane da ga podrže, jer ima veliku odgovornost.

"Ulazimo u novu eru ove fascinantne države, baš kao što je njeno Visočanstvo željelo. Neka Bog sačuva kralja", zaključila je Truss.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...