HAMDIJA ABDIĆ TIGAR TVRDI: "Dodik i Čović kontrolišu FSBiH uz 'svoje Bošnjake' koji im vraćaju usluge"

Ova sramna odluka ne bi bila ni donesena da su predstavnici Bošnjaka na današnjoj sjednici bili jednoglasni i da su glasali protiv.

  • Vijesti

  • 09. Sep. 2022  09. Sep. 2022

  • 4

Povodom odluke Komiteta za hitnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kojom je usvojen prijedlog da se prihvati odigravanje prijateljske utakmice sa reprezentacijom Rusije oglasio se dugogodišnji sportski radnik, počasni predsjednik NK Jedinstvo iz Bihaća i zastupniku u Parlamentu Federacije BiH Hamdija Abdić Tigar.

Bivši član Izvršnog odbora FSBiH ogorčen je odlukom čelnika Saveza.

- Van svake je pameti da odigramo prijateljsku utakmicu protiv Rusa jer oni nama nisu prijatelji. Sjetite se samo ruskih snajperista koji su kao turisti dolazili iznad Sarajeva da ubijaju nedužnu djecu. Kako da budemo prijatelji agresorima koji su jučer u BiH, a danas u Ukrajini ubijaju ženu i djecu, koji čine urbicid, kulturocid, elitocid - kazao je Abdić za Faktor, dodavši:

- I ovaj put se pokazalo da su Savezom zavladale struje koje su pod direktnim utjecajem Milorada Dodika i Dragana Čovića, dok su ključni članovi koji predstavljaju Bošnjake dezorijentirani i samo vraćaju usluge, jer su većinu njih u Izvršni odbor izabrali upravo srpski i hrvatski delegati skupštine FSBiH.

Ova sramna odluka ne bi bila ni donesena da su predstavnici Bošnjaka na današnjoj sjednici bili jednoglasni i da su glasali protiv.

I sami znate da su bošnjački delegati na Izbornoj skupštini glasali da ih drugi Bošnjaci predstavljaju u Izvršnom odboru, pa kad su predstavnici, srpsko-hrvatske koalicije vidjeli da im to ne odgovara onda su udružili svoje glasove i izabrali "svoje" Bošnjake i sad imamo ovo što imamo.

Tad im nije smetalo legitimno predstavljanje i volja bošnjačkih delegata, tad im je to bilo demokratski i volja većine. Ma smiješno!

Ja mislim da javnost ovo mora osuditi, da se mora napraviti pritisak i da se donesena odluka mora poništiti. Isto tako, mislim da je ovo prilika da raščistimo sa "njihovim" Bošnjacima, jer će oni do kraja vraćati dugove Vici (Zeljković, op.a) i Beusu i ovako kao danas nanositi nesagledivu štetu BiH u cijelom svijetu.

Čak me pomalo čudi i javnost koja osim manjeg broja patriota nijemo šuti kad kažnjavaju FK Sarajevo ili FK Željezničar kad navijači napišu parole u čast herojima BiH. Nijemo gledamo kako predstavnici Bošnjaka u Izvršnom odboru izjednačavaju parolu Dudakoviću i rahmetli Naniću sa parolom presuđenom zločincu Mladiću. Ovako ne ide, ovo se mora mijenjati! -  poručio je Abdić.

Naglasio je kako je on uz narod Ukrajine.

- Ja ću sebi uzeti za pravo da u ime svih Bišćana poručim narodu Ukrajine da mi osuđujemo ovakvo ponašanje FSBiH, te da je ovo srpsko-hrvatska odluka koju su donijeli zajedno sa "svojim" Bošnjacima koji bi za stolicu u Izvršnom odboru prodali i majku rođenu!

Mi smo uz narod Ukrajine jer smo i na svojim leđima osjetili agresiju ruskih dobrovoljaca, i borit ćemo se da poništimo ovako sramnu odluku i podvalu neprijatelja ove zemlje. Mi dižemo svoj glas i kažemo im: Sram vas bilo! - rekao je Hamdija Abdić Tigar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...