ZELENSKI ODLIKOVAO ČELNIKA TURSKE KOMPANIJE BAYKAR: "Hvala vam za nesebičnu podršku u ratu protiv Rusije"

Ured ukrajinskog predsjednika saopćio je da je Zelenski primio Bayraktara i uručio mu Orden za zasluge prve klase”.

  • Svijet

  • 10. Sep. 2022  10. Sep. 2022

  • 0

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski odlikovao je Haluka Bayraktara, glavnog izvršnog direktora vodeće turske firme za odbrambenu industriju Baykar, državnim Ordenom za zasluge prvog reda, javlja Anadolu Agency (AA).

Ured ukrajinskog predsjednika saopćio je da je Zelenski primio Bayraktara i uručio mu Orden za zasluge prve klase”.

“Učesnici sastanka bili su fokusirani na dalju saradnju Ukrajine sa kompanijom Baykar na jačanju odbrambenih sposobnosti ukrajinskih oružanih snaga“, saopšteno je iz ureda Zelenskog.

Zelenski i Bayraktar također su razgovarali o detaljima izgradnje tvornice Baykar u Ukrajini i proizvodnji nove robe koristeći ukrajinske dijelove.

On je takođe zahvalio Turskoj na podršci usred rusko-ukrajinskog rata.

Bayraktar je također potvrdio sastanak na Twiteru, podijelivši fotografiju sa ordenom.

“Želio bih da se zahvalim gospodinu predsjedniku na ovom vrijednom priznanju. Nastaviću da se zalažem za svijet u kojem prevladavaju mir i pravda“, poručio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...