RADONČIĆ PONOVO ODUŠEVIO ČOVIĆA: "Komšić je drugi kandidat SDA!"

Na predizbornom skupu opozicionih stranaka u Zenici, Radončić je kazao da Denis Bećirović vodi bitku protiv dva kandidata SDA – Bakira Izetbegovića i Željka Komšića. 

  • Politika

  • 11. Sep. 2022  

  • 87

U Zenici je jučer održan predizborni skup stranaka opozicije koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima, a najveću pažnju medija pod kontrolom Čovićevog HDZ-a privukla je izjava lidera SBB-a Fahrudina Radončića da je Željko Komšić "drugi kandidat SDA". 

Radončić je kazao da Denis Bećirović vodi bitku protiv dva kandidata SDA – Bakira Izetbegovića i Željka Komšića. 

"I Komšić je kandidat SDA. Nemojte to da šutimo, to je tako. On je rekao, citiram ga, 'da ovi zakoni koji se spremaju u OHR-u su zaista duboko prije svega anti-islamski'. Neko okreće našu djecu, srednjoškolce protiv Zapada", izjavio je Radončić, čija je izjava osvanula na svim naslovnim stranama Čovićevih portala.  

Dnevnik.ba / Screenshot

Radončić je ranije u razgovoru za mostarsku redakciju Večernjeg lista kazao da Bošnjaci već tri puta, ("dakle punih 12 godina") biraju hrvatskog člana Predsjedništva.

"Moramo učiniti sve da se i četvrti put ne dogodi ta situacija jer bi to značilo da punih 16 godina Bošnjaci biraju Hrvatima člana Predsjedništva BiH. Da budem konkretan, izbor Komšića jako odgovara Stranci demokratske akcije. SDA je, dobivajući glasove za Komšića protiv svojih rivala, u dva navrata uspjela izabrati Izetbegovića i jednom Džaferovića u Predsjedništvo BiH. Znači, kad ne bismo imali situaciju da na izborima majoriziramo jedan narod, stvari bi se harmonizirale. Hrvati imaju pravo birati svog legitimnog predstavnika koliko god se s druge strane insistiralo na tzv. građanskoj opciji, jedan čovjek-jedan glas. Ja iskreno smatram da za to nije vrijeme", kazao je u aprilu ove godine Fahrudin Radaončić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 87

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...