TALIĆ-GABRIEL NA PROGLAŠENJU CHARLESA III ZA NOVOG KRALJA: "Australci su s oduševljenjem prihvatili novog vladara

Podsjetimo, Australija je ustavna monarhija, a britanski monarh je šef države Australije, iako je ta dužnost ceremonijalna.

  • Svijet

  • 11. Sep. 2022  11. Sep. 2022

  • 0

Uspješna Bosanka Đemila Talić Gabriel kao članica Liberalnog Vijeća žena sa ostalim članicama Vijeća bila je pozvana da prisustvuje proglašenju novog kralja Australije Charlesa III u Parlament Novog Južnog Velsa.

"Kao jedna od zemalja Commonwealtha Australija i njeni građani se sa tugom opraštaju od preminule kraljice Elizabete II. Danas počinje nova era u historiji ove zemlje zvaničnim proglašenjem Charlesa III za novog kralja. Velika je čast, a ujedno i uzbuđenje, svjedočiti ovom historijskom događaju u Parlamentu. Australijanci su sa oduševljenjem prihvatili novog vladara i nadaju se da će imati dugu i uspješnu vladavinu, kao i njegova majka Elizabeta II", kaže Đemila Talić Gabriel.

Podsjetimo, Australija je ustavna monarhija, a britanski monarh je šef države Australije, iako je ta dužnost ceremonijalna. Kralja Charlesa III tamo predstavlja generalni guverner.

alt

alt

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...