OSUĐENO PET SAOBRAĆAJNIH POLICAJACA MUP-a KS ZBOG UZIMANJA MITA: Zabranjeno im raditi u policiji narednih pet godina

Sipović, Bihorac, Bulbul i Kozić osuđeni su na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, dok je Hasanspahić osuđen na sedam mjeseci zatvora. Istovremeno, zabranjeno im je obavljanje poziva, aktivnosti ili funkcije policijskog službenika u trajanju od pet godina.

  • Hronika

  • 14. Sep. 2022  14. Sep. 2022

  • 0

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim policijske službenike Jedinice za saobraćaj MUP-a KS i to Elvira Sipovića, Emraha Hasanspahića, Damira Bihorca, Alena Kozića i Amela Bulbula zbog krivičnih djela primanja dara i drugog oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Sipović, Bihorac, Bulbul i Kozić osuđeni su na kaznu zatvora u trajanju od po jedne godine, dok je Hasanspahić osuđen na sedam mjeseci zatvora. Istovremeno, zabranjeno im je obavljanje poziva, aktivnosti ili funkcije policijskog službenika u trajanju od pet godina.

Osuđeni su da su tokom obavljanja zadataka, a u zavisnosti od patrolnog sastava od juna do polovine augusta 2020. godine prilkom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtijevali ili primili, između ostalog, novac kako ih ne bi uopće sankcionirali ili bi im izdali prekršajni nalog s blažim kaznama bez zabrane upravljanja motornim vozilom i kaznenim bodovima.

U odnosu na ostale optužene suđenje se nastavlja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...