UŽAS U INDIJI: Dvije sestre tinejdžerke silovane i obješene

Policija je saopštila da su tijela sestara pronađena sinoć u oblasti Lakimpur. Policija je pokrenula istragu nakon što je porodica prijavila da su djevojke otete i silovane.

  • Svijet

  • 15. Sep. 2022  

  • 1

Dvije sestre tinejdžerke pronađene su mrtve obješene o drvo u indijskoj državi Utar Pradeš u najnovijem slučaju otmice i silovanja.

Policija je saopštila da su tijela sestara pronađena sinoć u oblasti Lakimpur. Policija je pokrenula istragu nakon što je porodica prijavila da su djevojke otete i silovane.

Šest muškaraca je uhapšeno zbog silovanja i ubistva, a tijela žrtava su poslata na obdukciju, navodi BBC.

Djevojke, mlađe od 18 godina, pripadale su kasti Dalit koja je na dnu duboko diskriminatorske Hindu hijerarhije.

Uprkos ustavne zaštite, ova zajednica se najčešće suočava sa predrasudama i nasiljem. Devetnaestogodišnja djevojka iz ove zajednice bila je žrtva grupnog silovanja i ubistva u oblasti Hatras u državi Utar Pradeš 2020. godine što je izazvalo osudu javnosti.

Lokalni mediji javili su da je majka djevojaka rekla da su ih odveli muškarci na motociklima, te da su i nju napali kada je pokušala da ih spriječi.

Porodica je onda krenula u potragu, ali ih je našla kako vise na drvetu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...