VLADA SRBIJE OBEĆALA BRISELU: "Bit će Europridea"

Sagovornici su dodali da u EK postoji ozbiljno nezadovoljstvo postupanjem vlade Srbije.

  • Regija

  • 15. Sep. 2022  15. Sep. 2022

  • 1

Vlada Srbije obećala je Evropskoj komisiji (EK) da će parada Europride moći biti održana u subotu u Beogradu, saznaje novinska agencija Beta u zapadnoevropskim krugovima.

Obaviješteni sagovornici su, međutim, naveli da će putanja parade Europride biti bitno skraćena.

Sagovornici su dodali da u EK postoji ozbiljno nezadovoljstvo postupanjem vlade Srbije. Naredni izvještaj EK o spremnosti Srbije da pristupi Evropskoj uniji bit će bitno kritičniji, naveli su.

Ranije danas, njemačka vlada ocijenila je da je odluka MUP-a da zabrani Paradu neprihvatljiva.

"Znajte da vlada Njemačke stoji uz LGBTIQ+ zajednicu u borbi za njena prava", rekao je Leman na otvaranju izložbe u okviru nedjelje Europridea u njemačkoj ambasadi, prenosi beogradski list Danas.

On je naglasio da njemačka vlada ima cilj da zaštiti svakog čovjeka bez obzira na njegovu seksualnu orijentaciju i dodao da je važno to što je Srbija prva zemlja u jugoistočnoj Evropi u kojoj se održava ta manifestacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...