APOKALIPTIČNI PRIZORI: Najmanje sedam mrtvih u iznenadnim poplavama u Italiji...

U međuvremenu je čelnik talijanske Demokratske stranke (PD) objavio na Twitteru da će obustaviti svoju kampanju u regiji, uoči nacionalnih izbora 25. augusta.

  • Evropa

  • 16. Sep. 2022  

  • 0

Velike kiše i poplave pogodile su kasno navečer u četvrtak središnju talijansku regiju Marke pri čemu je poginulo najmanje sedam ljudi, dok se troje smatra nestalima, objavili su talijanski mediji u petak. Lokalne vlasti saopćile su da nisu očekivale tako iznenadnu "vodenu bombu". Kroz dva do tri sata palo je oko 400 milimetara kiše, pri čemu su poplavile ulice nekoliko gradova u pokrajinama Ancona i Pesaro-Urbino.

Još traže preživjele

Snimke koje su objavili lokalni vatrogasci prikazuju neke od spasioca koji se kreću ulicama primorskog grada Senigallije na splavima kako bi došli do ljudi i evakuirali ih, dok drugi pokušavaju podvožnjak. Spasilačke službe i dalje traže preživjele, navode vlasti.

U međuvremenu je čelnik talijanske Demokratske stranke (PD) objavio na Twitteru da će obustaviti svoju kampanju u regiji, uoči nacionalnih izbora 25. augusta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...