MILAN TEGELTIJA OTVORENO: "Srbi i Hrvati u BiH su saveznici jer se bore..."

S kim bi to mi iz RS trebali da budemo saveznici, izmeđSaradnja dvije najjače stranke iz srpskog i hrvatskog korpusa, SNSD-a i HDZ-a, nije nikakva novost.u ostalog, pita Tegeltija u svojoj poruci.

  • Vijesti

  • 16. Sep. 2022  

  • 5

Saradnja dvije najjače stranke iz srpskog i hrvatskog korpusa, SNSD-a i HDZ-a, nije nikakva novost. Međutim, čak ni lideri ove dvije stranke Milorad Dodik i Dragan Čović nisu se usuđivali otvoreno govoriti da u njihovom savezništvu nema mjesta za trećeg, bošnjačke politike u BiH, kao što je to učinio Dodikov savjetnik Milan Tegeltija. Doduše, u njegovoj interpretaciji to se naziva političko Sarajevo.

- A s kim bi to mi iz RS trebali da budemo saveznici i sarađujemo? Sa političkim Sarajevom koje želi da ukine RS i konstitutivnost naroda, ili sa Hrvatima- Čovićem koji kaže čuvajte RS i Milanovićem, koji kaže RS je trajna i niko je ne može ukiniti! Trivićka i opozicija kaže  sa političkim Sarajevom.

Srbi i Hrvati u BiH su politički saveznici, jer se bore sa istim problemom, pokušajem bošnjačke dominacije. Svi ti pokušaji opozicije da saradnju sa Hrvatima (Milanovićem) predstave kao izdaju govore kako opozicija ništa ne zna o nacionalnoj politici  i bave se samo politikantstvom

Ali džaba ta priča, to je toliko očito, da je narod toga jako svjestan i ta mu se nebulozna priča opozicije ne može prodati. Pokušaj da se tako prikrije vlastito podaništvo i podanička politika je krajnje nevješt i predmiješan, napisao je Tegeltija.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...