"OMETALA NASTAVNI PROCES U ŠKOLAMA": Policija pronašla maloljetnicu koja je upućivala lažne dojave o bombama

Uvremenskom periodu od 10. juna do 13. septembra ove godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona putem službene e-mail adrese zaprimilo je veći broj prijava o postavljenim eksplozivnim napravama.

  • Hronika

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 0

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) pronašli su i identifikovali maloljetnu žensku osobu, koja se sumnjiči da je u proteklih nekoliko mjeseci u više navrata upućivala lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama na području Lukavca.

U vremenskom periodu od 10. juna do 13. septembra ove godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona putem službene e-mail adrese zaprimilo je veći broj prijava o postavljenim eksplozivnim napravama na području Lukavca i to u školama, Domu zdravlja i tržnom centru, prenosi Klix.ba.

"S ciljem rasvjetljavanja spomenutih prijava poduzete su zakonom propisane mjere, odnosno prikupljeni su digitalni tragovi, a izvršen je i pretres, kojom prilikom je izuzeta informatička oprema, te smo došli do saznanja da se u vezu sa navedenim može dovesti maloljetna osoba", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Uprave policije MUP TK Amra Kapidžić.

Iz kantonalne policije o ovom slučaju nisu mogli dati više informacija, međutim, kako nezvanično saznaje Kliks riječ je o maloljetnoj osobi ženskog pola, koja je lažnim dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama, u više slučajeva ometala i nastavni proces u školama u Lukavcu.

"Riječ je o krivičnom djelu zloupotreba znaka za pomoć i opasnost, a službenici Odsjeka za organizovani i kompjuterski kriminalitet poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju navedenog", navela je Kapidžić.

Iz kantonalne policije su apelovali na sve, posebno mlade osobe, da se suzdrže od ponašanja u vidu lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama. To, kako naglašavaju, predstavlja krivično djelo, a uz to izazivaju i uznemirenje javnosti. Također, policija upozorava i da će preduzimati sve zakonom propisane mjere kako bi se otkrili, potencijalno novi izvršioci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...